lördag 18 mars 2017

Weekend i Rom

Rom är en stad som vi av någon anledning aldrig tidigare besökt, så när vi letade efter ett trevligt resmål för en weekend i februari så blev det Rom som vann. Vi åkte morgonflyget med SAS på torsdag och hem på söndag förmiddag, så vi fick 2,5 dagar på plats. Vi var först stressade över att det var för kort tid, men vi blev imponerade av hur mycket man hinner se på bara några dagar.

Ett bra tips när man inte har så mycket tid att utforska en plats är att våga välja bort. Det är ju helt omöjligt att hinna se hela Rom på så kort tid, så det är ingen idé att försöka. Vi gjorde istället så att vi valde ett eller ett par utflyktsmål per dag. Sen ägnade vi resten av dagen åt att promenera, titta på folk, fönstershoppa, dricka espresso, ta ett glas vin, äta god mat. Mycket bra upplägg!

Här kommer lite bilder med helgens höjdpunkter. Rom är absolut en stad vi kommer tillbaka till och fortsätter utforska.

Smidigt att ta tåget från flygplatsen. Tyvärr gick väskan sönder, men Team Vildmark har ju alltid paracord-armband på sig så det löste sig utmärkt!

S:t Petersplatsen i Vatikanstaten! Nu kan vi lägga till ytterligare ett land till statistiken över antal besökta länder. Dessutom ytterligare ett land för geocaching-statistiken eftersom vi loggade en mystery här.

Gångbron över Tibern vid Castel Sant'Angelo

Piazza Navona

Pantheon

Och så Fontana di Trevi förstås

Vi vilar en stund vid Spanska trappan

En ful fisk på väg upp till utsiktsplatsen ovanför Piazza del Popolo

Här misslyckas vi med en geocache. Vi la inte så mycket energi på geocaching, men det blev till sist fyra loggade cachar. 

Och så här var då utsikten uppe från berget. 

Svårt att misslyckas med maten i Italien! Här en kvarterskrog i närheten av vårt B&B, La FiorentinaSå fick vi äntligen se Colosseum, mäktig upplevelse. Vi var där vid 9-tiden och då var det i princip inga köer alls. 


Utanför Colosseum finns även Forum Romanum, en samling ruiner. Med en smula fantasi kan man tänka sig hur det såg ut en gång i tiden när området bestod av kapell, kyrkor, palats och trädgårdar.
Vi hade faktiskt ingen aning om att det fanns en stadsmur i Rom, det var hög tid att vi fick lära oss det!

Basilica di San Giovanni in Laterano

Vi betalade ett par euro för att få utforska klostret i San Giovanni basilikan, vackert och rofyllt. 

Fantastiska goda pizzor, det är lätt att vara vegetarian i Rom, både pasta och pizzor är ju ofta vegetariska

Här till vänster bodde vi i ett charmigt Bed & breakfast, Campanella3

Som vanligt köpte vi en liten souvenir till vår samling hemma - den här gången ett Colosseum förstås!

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar