fredag 1 mars 2013

Mitt sportlov 2013

För 5-6 år sedan innebar sportlov att man umgicks med sina barn. Många år var vi alltid några dagar upp i Sala. Nu har de blivit ungdomar och har en annan dygns rytm, lunch vid 15.00 det är inte ens kontinentala tider... Att följa med mig ut på en skidtur är inte aktuellt. Det är ju bla därför vi nu genomför ett äventyr med ungdomar en gång i månaden, se våra äventyr.

Inte ens hamburgare i skogen gör att det går att locka med sig någon. 
Jag har iallafall varit ledig några dagar och varje dag gjort någon utflykt, så här på vintern kan man ju tas sig över isarna till ställen som är lite jobbigare att ta sig till på sommaren. Så jag har försökt få med någon form av naturupplevelse och någon geocache varje gång. Det slumpade sig så den här gången att jag besökt en ö i Mälaren, i tur och ordning Ekholmen, Fagerön och Dansaren.

Solen lyser på Mälarens isar.
På två av turerna använde jag mig av mina skidor och det är perfekt att glida fram på de snötäckta isarna med skidor. Inga backar och det känns lite säkrare med skidor. Trots att det varit sportlov och perfekt väder så är det helt tomt på folk de dagar jag var ute, vilket kan vara lite märkligt.

Titta vad man kan hitta ute i skogen... Undra varför den hamnat här?

Titta vad man kan hitta ute i skogen 2... Undra varför den hamnat här?
Vi fick ju massor av prylar av Light My Fire för våra äventyr. Så jag har nu prövat några av dessa prylar för att göra upp eld. Vi har ju haft några tänd stål tidigare men jag har alltid använt näver för att starta elden. Ligth My Fire har både stickor och en liten träbit att tälja spån ifrån istället för näver, det fungerar bra, men däremot är jag lite skeptisk till att köpa ved och stickor. Jag burkar istället leta reda på någon tjärstubbe och näver när man är ute i skogen.

En bra början på en eld.
En sak jag verkligen uppskattade är en mora kniv med ett inbyggt tändstål. En perfekt kombination av en riktigt bra kniv med bonusen av ett tändstål kommer bli min favorit. Har man kniven i bältet så går det fort och smidigt när man ska tända gasköket.
FireKnife, en riktigt bra grej.
Och en eld är ju alltid rogivande.

En dagens...

Så lite bilder från de tre små turerna jag gjorde.

En kaffe och ostmacka sitter aldrig fel...


Fika plats i Solen...


Renoveringsbehov, men ett guldläge

Malmhuvud, ett riktigt häftigt ställe
/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar