söndag 18 november 2012

Tredje gången gillt i Paradiset - Brinkslingan 9 km

Det här blev vårt tredje besök i Paradiset i år. Det är verkligen ett fint skogsområde, med omväxlande natur och välskötta stigar. När det dessutom finns gott om geocachar så blir det toppbetyg!

En bra startpunkt är Paradisets raststuga som sköts av föreningen Paradisets naturreservat och Paradiset-Hanvedens vänner. Här passerar Sörmlandsleden, och det finns ytterligare tre leder :
Se sträckningen på kartan över området. Vi har gått i princip alla tre slingorna, även om vi inte tagit en i taget utan satt ihop lite egna turer. Men den här helgen gick vi Brinkslingan, med några mindre avstickare för att logga geocacharna längs rutten. Brinkslingan går norrut genom orörd skog, vackra hällmarker, våtmarker och fält. Det finns fina vindskydd och grillplatser i början när man passerar sjön Trehörningen, men sen finns inga fler rastplatser längs leden. Fast förstås ändå gott om vackra platser att rasta på!

Målet med dagen var alltså att gå Brinkslingan och samtidigt logga de geocachar som vi hade kvar i mteklas serie Paradiset runt. Det var en grå höstdag, men inget regn den här gången så det blev en behaglig vandring. Gott om bilar på parkeringen när vi gav oss iväg, men väl i skogen var vi ensamma större delen av dagen. Alla geocachar var i fint skick och låg/hängde precis där de skulle. Enda gången när vi hade lite problem var vid finalen. Det kändes lite snopet att ge upp då, så vi var lite envisa och till sist hittades burken! Skönt! En riktigt bra cachingserie i riktig vildmark!

Här var det skärgård för 9000 år sedan

Gott om skyltar i vildmarken

Klagomuren, fördämning mellan två kärr

Avstickare för att logga en geocache, Fågelnästet

Vackert vattenfall i miniformat

Nu har vi utforskat Paradiset ordentligt! Om vi kommer tillbaka så blir det nog för att övernatta i någon av de mysiga stugorna som finns i skogen. Ska bara fundera på hur vi ska sälja in den idéen till tonåringarna!

Vi har skrivit mer om Paradiset i våra tidigare blogginlägg:
Återbesök i paradiset, sept 2012
Promenad i paradiset, mars 2012

/A
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar