söndag 22 januari 2012

Äventyr 46: Broar och banvallar i Ekolsund

Denna veckas äventyr blev ett snöigt äventyr med spännande platser och lite UE-feeling. En cache som vi länge velat ta är "Between the Bridges" som innebär att man ska ta sig över Ekolsund via en gångväg som hänger under motorvägsbron... Och idag blev det äntligen dags! Vi parkerade vid rastplatsen vid Ekolsund och tog oss ner mot bron och kunde snabbt hitta vägen upp till gångbron. Det gick ju alldeles utmärkt att ta sig över, det var faktiskt inte alls så högt som jag hade tänkt mig utan det var en kul upplevelse. Tror vi får ta med barnen (eller ungdomarna ska man kanske säga numera) någon dag.

Jaha, då går vi då!
Inte ens höjdrädde CJ tyckte det var så läskigt!
Här gick vi alltså...
När vi passerat bron var det tuff terräng fram till cachen som låg vid ett gammalt torp. Vi följde en rådjusstig och tog oss hyfsat smidigt fram. Väl framme så fanns det väldigt gott om gömställen och GPS:en hoppade. Men med lite tur så kunde vi plocka fram burken och logga - skönt. Vi gick tillbaka mot bron och träffade en familj som också var ute och promenerade under motorvägen, populärt söndagsnöje!

Nästa stopp var den gamla järnvägsbron en bit därifrån så vi fortsatte genom ett väldigt fint villa/sommarstuge område. Så här tror jag att jag vill bo när barnen flyttat hemifrån, på pendlingsavstånd till stan men ändå på landet. Här skulle vi leta efter nästa cache Mind the Ghost train!, men efter lite krälande på bron så gav vi upp och fortsatte över till andra sidan sundet. Nu snöade det ordentligt med stora vita snöflingor. Vi promenerade längs den övergivna banvallen fram till First Aid Cache. Här blev den en mysig lunch i snön ner mot vattnet. Sista cachen var en multi Banvallen som började vid vår lunchplats och där vi fick en promenad lite längre bort längs banvallen. Lätt loggad och sen återstod bara en trevlig promenad längs husen i området tillbaka till rastplatsen.

Ingen cache och inga spöktåg...
Lunch ner mot vattnet

Promenad längs gamla Banvallen


Den här turen kan definitivt rekommenderas om ni vill ha ett par timmars promenad och utforska spännande miljöer!

/A

4 kommentarer:

 1. Trevlig blogg ni har!
  Jag tog mig friheten att länka till den från min blogg.
  Ni gillar det jag bland annat skriver om.
  Här är min blogg:
  http://ekuriren.se/bloggar/naraventyr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Ska se till att följa din blogg - verkar vara många spännande inlägg där! Och ditt motto stämmer ju väl överens med vårt - ta vara på livet och lev i nuet :-)

   Radera
 2. Det lät som några trevliga cacher. Är det alltså ok att gå under bron. Vid alla broar här i närheten är det låst så att det inte går att gå under.

  SvaraRadera
 3. Det fanns i alla fall inga skyltar någonstans och inga lås på dörrarna, så det kändes okej. Jag hade inte haft några problem med att ha med mig barnen dit heller, bron kändes stabil. Så det kändes mer äventyrligt än förbjudet...

  SvaraRadera