söndag 22 januari 2012

Äventyr 42-44: Roadtrip i Texas

Vi ville göra något annorlunda på jullovet, och eftersom vi inte kan göra som alla andra och åka på sol-och-bad semester till Thailand så blev det Texas istället! Vi har kompisar som bor norr om Dallas så det var en perfekt anledning att ge sig dit.

Planen var att åka runt i en triangel från Houston till San Antonio till Dallas och sen tillbaka till Houston. Vi ville få en blandning av storstäder, vilda västern och natur. Och det visade sig vara en framgångsrik plan - rutten blev precis så bra som vi ville. Det här blogginlägget summerar resan, men för er som är mer nyfikna på vilka geocachar vi tog så kommer det ett alldeles eget inlägg för er inom kort - så håll ut!

San Antonio med Fredericksburg & Austin
Vi tillbringade julhelgen i ett kyligt och blåsigt San Antonio. På julafton var vi på Sea World, och fick åka förbi en sportaffär för att köpa långkalsonger först eftersom det var 7 grader och regnigt den dagen. Men sen vände det och på resten av resan var det skön försommarvärme. Vi gillade starkt San Antonio eftersom det är en stad som går utmärkt att promenera runt i. I stadskärnan finns en "Riverwalk" som består av gångvägar längs stadens å där det var trevligt att strosa runt. Speciellt runt jul när alla träden längs vattnet var utsmyckade av julgransljus.

Längs Riverwalk i San Antonio
Vi lämnade sen San Antonio och kom till Fredericksburg som ligger strax norrut i det som kallas "Hill country". Här är landskapet inte längre platt utan mer böljande kullar där vägarna passerar genom små pittoreska cowboybyar. Fredericksburg är en turiststad men fortfarande charmig och Main Street hade trevliga små butiker. Killarna fastnade länge på Pacific War Museum, som var ett mycket välgjort museum. Det häftigaste var den guidade turen där det var tre veteraner med som hade varit med i andra världskriget och som berättade intressanta, skrämmande och roliga historier om sin tid i kriget. En dag åkte vi till en park, Enchanted Rock, och fick äntligen komma ut lite i naturen också som omväxling till shopping och hamburgerrestauranger.
Waring General Store, mitt ute i ingenstans
Luckenbach Post Office

Högst upp på Enchanted Rock
Fin utsikt


Sista stoppet innan Dallas blev Austin där vi bara gjorde ett kort stopp, och faktiskt ägnade en hel dag åt att logga en enda geocache som var ett riktigt äventyr - Necropolis of Britannia III. Mer om det i nästa inlägg om geocaching i Texas.

Dallas
Vårt andra större stopp var norr om Dallas i Allen hos våra amerikanska kompisar Shelley, Mike och Jason. Det blev några lata dagar där vi bara tog det lugnt och umgicks. Vi gjorde några turer i området runt omkring men vi hann inte utforska Downtown Dallas. Ett besök som vi gillade var Dallas Zoo som fick med beröm godkänt av alla - välskött och fint. Och självklart fick vi inviga familjen i geocachingen, jag tror speciellt Mike blev imponerad. Efter att ha blivit väl omhändertagna i några dagar så lämnade vi sen Dallas och körde söderut, men med en avstickare till Nacogdoches först.Nacogdoches är eventuellt den äldsta staden i Texas (det pågår tydligen någon kamp om den titeln så det finns fler städer som försöker ta åt sig den äran). Vi blev inte så impade av staden, men åt en mycket god pastamiddag för att fira den nyblivna 14-åringen. När man har så kort tid i en stad så lönar det sig att planera lite innan. Här hade jag kollat på Tripadvisor och valde den restaurangen som låg i topp, Auntie Pasta's Italian Restaurant, och det blev bra!

Houston
Och så sista delen av trippen som vi tillbringade i de södra delarna av Texas runt Houston. Vi bodde på ett enkelt hotell precis vid motorvägen, men det var praktiskt och lätt att komma till de platser som vi ville utforska. Höjdpunkterna här var nog Houston Space Center, dagstur till Galveston, shopping och skridskoåkning på Houston Galleria och så slutligen ett geocachingevent som vi var med på. Precis som i Dallas så var vi faktiskt inte in i stadskärnan men som i många amerikanska städer så ligger ju sevärdheterna ofta utanför stan.

"Houston, we have a problem!"

Övningslabb för astronauter

Skridskorinken på lyxiga Houston Galleria

Det här blev en lagom rutt som man lätt klarar av på två veckor utan att ha allt för högt tempo. Vi har ju varit i USA tidigare, men Texas var en ny upplevelse. Här är verkligen allt större och mer extremt!I en undersökning jag läste så var det hela 5 Texas-städer på topp-10 listan över de städer med kraftigast befolkning. Och det är ju inte så konstigt, med tanke på den maten som serveras på restaurangerna. Kombinera sen det med det faktum att ingen någonsin går någonstans så blir man ju rätt förskrämd... Vi har fått inleda en avgiftning nu när vi kommit hem för att rensa bort allt socker ur kroppen!

Frukost med "Texas-formade" våfflor

Vad gillade vi med Texas då? Framför allt alla vänliga människor som vi träffat. Aldrig en sur person, aldrig en dörr som stängs i ansiktet på en utan alla är artiga och intresserade. "Where are you from?" "Why are you here?" hörde vi många gånger per dag. Visst är det lite ytligt och påklistrat, men hellre ett falskt leende än en ärlig surgubbe :-)

/A


1 kommentar:

  1. Är lite intresserad om det kommer nått GC inlägg om denna resa... skulle vara kul att läsa. Trevlig blogg

    SvaraRadera