söndag 22 januari 2012

Äventyr 45: Mysteryringen

Vi behövde ett litet lagom äventyr den här söndagen, fortfarande lite jetlaggade efter USA-semestern. Så, på lördagskvällen kom CJ på att en geocachingtur till Mysteryringen kanske kunde passa. Det är K.I.M. som lagt ut en serie mystery geocachar i en skog vid Stäket. Så, hela familjen engagerades för att lösa alla mysterier som vi behövde. Några hade vi redan löst, men det var 7-8 kvar att  lösa.


Alla mysterier var välgjorda och varierande. A och E tyckte det var roligt med Mysteryringen 7 - Stickor som krävde en tändsticksask och lite tålamod för att lösa. A uppskattade Mysteryringen 9 - Nonogram, det var en för mig ny variant på ett logiskt pussel. Tror jag ska ladda ner någon app med det! Annars var det en bra blandning med olika svårighet, och vi kan nu en del mer om sportbilar, filmer och ett par konstiga språk. Mycket bra med lite hjärngympa också! När klockan passerat midnatt hade vi löst alla mysterier förutom en. Här visste vi hur vi skulle göra, men när ögonen går i kors är det inte helt lätt att tänka logiskt och fokuserat. Så, den fick vänta till söndagsmorgonen då koordinaterna plockades fram.

Vi fick sen en skön promenad i skogen med lite vitt på marken. Det var halt längs stigarna så det hade inte skadat med de dubbade kängorna idag. Alla burkarna var lätta att hitta och i fint skick, mycket välgjord serie.

Vid den här fina skylten började vi promenaden

Vi följde sönderkörda skogsvägar

Här ber skogsföretaget om ursäkt och säger att de ska återställa naturen och  vägarna - bra!
Det var väl inte världens mysigaste skog men det var perfekt för en söndagstur på ett par timmar. Vi gjorde fel på en cache och fick gå en liten omväg efter att vi rättat till felet och knappat in rätt koordinater i GPS:en. Det var tydligen fler cachare ute samtidigt på den här rundan men vi såg inte till några andra, vi var nog först ut. Vi lyckades inte hitta något riktigt charmigt fikaställe så efter att vi loggat finalen så beslöt vi att åka till Bokskogen  och Monumentholmen för att fika. Jättefin plats med stora bokträd (bokar?) och ett maffigt monument mitt i skogen.

Monument till minne av Helena Charlotta af Ugglas

Kärleksbudskap i träden

Vackert ljus över vattnet


Stort tack till K.I.M för både lördagsunderhållningen och söndagspromenaden!

/A


1 kommentar: