söndag 20 juni 2010

Lajv i Törnskogen

Som om inte geocaching var nördigt nog så har vi nu provat på ytterligare en ohipp sysselsättning - nämligen lajv! Juniorerna i teamet har tillsammans med grannarnas barn fastnat för lajvande - alltså rollspel. Och jag måste säga att det finns sämre intressen :-) C och hans kompis arrangerade ett eget lajv för sina kompisar och det krävs en hel del förberedelser för att klara av det. Mycket planering och koordinering, en hel del kreativitet för att skapa en bra berättelse och för att sy kläder, tillverka vapen och annat som behövs. Inför den stora dagen så hade dom tagit fram ett schema som punkt för punkt gick igenom hur dagen skulle bli. Imponerande arbete för två 11-12-åringar!

"Invasionen" ska nu börja

Totalt var det 20 personer som var med på lajven, 18 barn och 2 vuxna, som utspelades i Törnskogen. Jag hade den stora äran att vara Dvärgmästare... Allt flöt på som det skulle - lagen gjorde sina uppdrag, räddade den kidnappade dottern och vann över rövarna. Kändes rätt lyxigt faktiskt att vara ledig från jobbet och sitta på en sten i skogen i solen och bara njuta. Jag som dvärgmästare hade några viktiga uppdrag under dagen men jag hann också sitta och filosofera i solen - det är livskvalitet det!!
Vacker natur i Törnskogens vildmark

Ingen geocaching blev det - men dock lite CITO.  På en av platserna vi var på så syntes tydliga spår av skolklasser som varit på skogsutflykt - mängder av små platsremsor från Festis-sugrör och annat skräp. Och jag klarade inte av att njuta utan att först ha städat lite :-)

Blir det fler lajv för mig? Nja, kanske inte men jag hoppas juniorerna kommer att fortsätta. Kreativt och dessutom en massa frisk luft - kan ju inte vara fel! Och skulle det bli för mycket så finns ju alltid Anonyma Lajvare att vända sig till... En som hittat dit är Måns från såpan Någonstans i livet - en reklamsåpa sponsrad av Swedbank som är lite småkul ;-) Tack Örjan för tipset!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar