fredag 20 november 2009

Med Vittror i skogen

Jag och pedagogerna på E:s skola, Vittra i Törnskogen, har pratat om att visa barnen lite hur geocaching går till. Sagt och gjort så bestämdes en eftermiddag då detta skulle ske. Några dagar innan rekade jag och A lite i skogen, tillverkade 5 nya burkar, utplacering och lite förberedelser i datorn. Vi gjorde en enkel karta och en lista på de cacher som skulle besökas.

Cacherna förberedda - notera kamotapen från geoshopen, helt suverän!

En grå novemberdag kom jag till skolan. Törnskogens skola är liten, bara 27 elever från 6:års till 3:an och de jobbar helt integrerat. Så hela skolan skulle få följa med! Jag började med att berätta lite om geocaching och GPS. Sen fick jag förmånen att njuta av Helens fantastiska skolmat! Efter lunchen gav vi oss ut i Törnskogens skogar. Barnen var duktiga och att leta plastburkar med skatter verkade vara väldigt roligt för barnen. De fick gå i mindre grupper så att alla skulle få hjälpa till att leta. Jag hade en GPS och E fick hjälpa till med den andra som vi hade lånat av grannarna. Men alla ville förstås hålla GPS:en ett tag!

Slutmålet blev cachen Apberget som är Törnskogens högsta berg och en av våra egna favoritcachar. Vi valde att hoppa över en annan cache som finns i närheten, tänkte att barnen kanske skulle lockas dit lite för mycket när de är ute och leker i skogen. Totalt gick vi 1,4 kilometer med barnen - det märks att de är vana att gå i skogen!
Ett litet hus för Vittrorna i skogen tittar fram

Julkula i granen

Vi har nu plockat in några av cacharna som bara fick leva under skolutflykten. Men som en rest av den här cachingdagen kommer två av de 5 cacharna lämnas kvar i skogen och publiceras som riktiga. Ska bara fiffa lite med cachebeskrivningarna! Kul upplevelse, få se om det blir några nya cachare efter det här!

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar