söndag 13 december 2009

Mörkercachning med ny GPS

För ett par veckor sedan när CJ var i Malmö så tog vår gamla trotjänare Garmin 60CSx sitt sista andetag... Vi hade hunnit logga över 2000 cachar med den innan den brutalt kastades i marken och gav upp. Lite sorgligt - men samtidigt så kunde vi ju trösta oss med att få köpa en ny! Det blev en Oregon 550 som beställdes från Skövde Natur.

GPS:en är död - länge leve GPS:en!

Och idag var det dags för premiärturen. Vi valde att åka till Rosersbergs slott - där vi varit och cachat många gånger. Vi hade en löst mystery i närheten som har tagit drygt 2 år att lösa så det kändes bra att börja med att logga den! Det var cachen Vått i Väsby #8, Oxundaån som faktiskt inte hade loggats på över ett år. Men den var i fint skick.

Sen parkerade vi vid Rosersbergs slott och började vandra ut i skogen mot de tre cacharna som vi hade kvar där. GPS:en fungerade strålande - ett klart lyft från den gamla! Den har i och för sig alltid samarbetat och gjort det den ska, men den här är ju faktiskt snäppet smidigare. Speciellt det här med att ha loggar och beskrivningar till cacharna med sig hjälper ju en hel del!

Vi började med att logga Bunker 2 - en observationsbunker. Det är gott om militära lämningar i de här skogarna och det uppskattas ju av vissa delar av teamet :-) Nästa cache Capricorn - The Cache blev en större utmaning - en T:4 (alltså terrängfaktor 4 av 5 för er som inte pratar flytande geocachingslang). Vi klättrade och klättrade och till sist fick CJ klättra ännu mer! Likt två bergsgetter skuttade vi upp i den eländiga terrängen. Men cachen kunde loggas och vi kunde njuta lite av utsikten innan vi skulle tackla den lika besvärliga vägen ner. Helt galet - vilka andra skulle få för sig att bestiga det här berget... Inga andra tror jag - för alla andra var säkert och njöt av luciakonserter och julmarknader ;-)


Härlig cachingterräng!

När vi sen gick vidare mot dagens slutmål - Scorpio - The Cache - så började det mörkna fastän klockan inte var mer än 15. Det var meningen att den här rundan skulle vara snabbt avklarad men det var en felbedömning. Nu kändes det fånigt att vända så vi fortsatte ändå fram genom skogen. När vi började närma oss cachen kom vi plötsligt fram till ett skyddsobjekt omringat av taggtråd och med TV-bevakning. Kändes helt overkligt mitt i skogen... Tydligen var det en militär hundskola, men jag vet inte det jag... Kändes inte helt logiskt men säger dom det så... Vi följde en stig runt stängslet och gick sen rakt i terrängen upp på ett berg. Och så kunde vi logga dagens sista cache!

Loggning i mörkret

Det var en häftig känsla att blicka ut över Mälaren och knappt se ett ljus någonstans. Bara ett par militärhundar som skällde på håll påminde om civilisationen. Vi passade på att dricka lite kaffe och njuta av stillheten. Och sen blev det till att plocka fram pannlamporna. Vi hade ju inte alls laddat för mörkercachning, men som tur är har vi ju alltid lamporna med i ryggsäcken. Sen blev det en lång vandring i mörkret tillbaka till bilen vid slottet. Alldeles ödsligt - förutom en märklig cyklist som svischade förbi i skogen. Fast han tyckte säkert vi var lika märkliga :-)

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar