lördag 12 september 2009

Sand i skorna

Ända sen vi träffade Ludwig Pettifogger och hans följeslagare uppe i Jämtlandsfjällen i somras så har vi planerat att ta några av hans cachar. De verkar vara helt i vår smak med mycket vildmark! Så, idag gav vi oss iväg mot Älta och området runt Sandasjön och Strålsjön. Efter ett tips på en av cachebeskrivningarna så hittade vi en bra beskrivning av vandringsledarna runt sjöarna, på en av våra favoritsajter - Tranevings friluftssida. Där tipsade de om en tur som kallas för Sand i skorna, från en bok om vandringsturer i södra Stockholm. Så - vi gick hela den turen som så passande gick förbi ett helt gäng med roliga/fina/spännande cachar.

Vacker utsikt över Sandasjön

Det var fina stigar genom varierad natur, fin utsikt och en del attraktioner - som Jättetallen, Källan och Äventyrsbanan med tillhörande "vildmarksspa".


Jättetallen - ett av många ståtliga träd vi hittat under vår GC-karriär

Och så hittade vi lite bunkrar förstås! CJ brukar ju se till att vi väljer utflyktsmål som har några militära sevärdheter, och så blev det idag också.

Loggning på luftvärnsställning

Sammanfattningsvis - en riktigt bra vandringstur! Hela turen blev totalt 8 km med våra cachingavstickare. Fin vildmark men inte så ödsligt - det var verkligen populärt att vara ute i skogen idag! Gott om fiskare, vandrare, cyklister, svampplockare...

Vi gick högervarv, men om man är ute för att också geocacha är det nog bättre att gå åt vänster (då passar multisarna bättre, så man inte behöver vända och gå tillbaka). Vi kommer definitivt tillbaka! Både för att gå andra vandringsturer i området och för att ta de cachar vi inte hann med - som till exempel Mr. Pettifoggers NIGHTmare No.1 som ska tas i mörker!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar