lördag 19 september 2009

Avkoppling i Örebro

Vi behövde en skön helg med frisk luft och avkoppling - så det fick bli en weekend i Örebro. Tanken var inte att stressa runt med bilen och logga extremt många cachar, utan att promenera och njuta av livet och se nya platser. Och det lyckades vi med tycker jag!

Vi hade inte förberett oss så noggrannt utan planerade dagen vid hotellfrukosten på lördagmorgon. Det vi fastnade för var Lilla Å-Promenaden, ett promenadstråk med skulturer längs Lillån. Jättefint med kul skulpturer och fina omgivningar. Det var hyfsat lugnt på lördagmorgonen så vi kunde leta, klättra och smyga rätt ostört.


Häftigt broräcke!

Första delen av promenaden gick genom villaområden och gamla regementet. Vi gick mot en Earth cache där man skulle mäta omkretsen kring ett stenblock. I närheten fanns en affär så vi köpte ett långt snöre där och mätte sen för glatta livet :-) Fast vi hade roligast när vi byggde Lego för att lösa sista steget i en mystery som vi hade delvis löst hemma.

Vi skulle ha haft barnen med...
Sen kom vi in i ett naturreservat med fina stigar, tjusiga skulpturer och broar. Lite mer folk, men fortfarande rätt lätt loggat. Slutmålet var Rynningeviken med en löst mystery och lite andra cachar, som till exempel Mt. Ararat. Jättefint verkligen - och ett underbart naturområde så nära stan. Efter loggning tog vi lunch vid Naturens hus i ett strålande solsken.


Rynningeviken i fantastiskt höstväder

Tredje delen av promenaden gick nu längs Svartån tillbaka till stan. Vi tog en sväng genom Wadköping och Stadsparken - många blommor i höstfärger. Det gick lite sämre att logga stadscacher, nu var det mycket mugglare i farten... Och en del kluriga cachar som krävde en hel del letning och sen klättring! Höjdpunkten var att se CJ försöka sätta tillbaka en mikro i en lyktstolpe med en strid ström av cyklister runt omkring. Lite knäppt är det väl, men det känns bra att tänja lite på gränserna ibland ;-)

Nu ska vi logga lite cachar och så blir det middag i Örebro ikväll - och lite stadscachar kanske...

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar