torsdag 3 september 2009

A half day off i Märsta

Idag på morgonen kom jag tillbaka från en tjänsteresa och efter att fått tillbaka en krossad resväska av SAS, så bestämde jag mig för att ta ledigt resten av dan. Efter köande och gående fram och tillbaka mellan terminalerna på Arlanda så kunde jag till sist få en ny.
Jag hade redan planerat en tur till Märsta och Nies burkar runt Steningeslott. Sagt och gjort så tog jag bilen till Märsta och stannade passande på Welcome to märsta och den nya cachen Tjuren Ferdinand (rekommenderas). För att komma ut till Slottet passerade jag både Märsta ishall och Valsta gård, två vanliga bra cachar med dolda sevärdheter.

Därefter nådde jag mitt egentliga mål och cacherna runt Steninge. Jag parkerade vid Stora parkeringen och gick sedan en lång promenad (löparskorna fick vara hemma idag). Jag började med att gå tillbaka till Old wrinkel man, ett imponerande träd som andas historia. Sedan var det dags att traska tillbaka och gå förbi waterholes in Märsta #4.

Sedan var det dags för något som jag kände på mig skulle bli kul cachar nämligen de två multisarna som utgår från parkeringen (i alla fall nästan). Det blev en både lång och skön promenad i slottsområdet för att besöka cacherna tillfällig viloplats och empty houses, man kan ju undra varför det blir ödehus här, bara någon kilometer bort bygger man nytt...

Efter att letat micros eller ännu värre nanos i stan kändes den här turen helt rätt och det är så här caching blir som bäst.

Jag kan verkligen rekommendera en caching tur till Steninge slott och den kan ju kombineras både med fika och shopping - om man nu är intresserad av sånt ;-). Passa på att ta cacharna Tjugonde knut 2007 (super cache) och Dödskalleberget som också är två bra cacher.
/CJ

2 kommentarer:

 1. Tack för besöket hos Tjuren Ferdinand! Vi blev väldigt glada av att läsa dina fina ord om vår andra utlagda cache! Tack, tack!

  Nie's cacher i Steninge tog vi för ett par veckor sen, och dom gillade vi skarpt!

  Hälsningar Familjen Åström

  SvaraRadera
 2. Tack för dom fina kommentarerna på mina Märsta-cacher.
  Och tack för era trevliga cacher som jag tagit.

  M.V.H.
  Ert fadderbarn ;) Nie

  SvaraRadera