lördag 28 mars 2009

Hur man hamnar på 1:a sidan på Råd&Rön...

Vi har en kompis som jobbar på Råd&Rön, han håller alltid på och testar massa olika grejor. Så det klart man blev lite intresserad när han pratade om att de testade bärbara GPS:er. I princip går man ingenstans numera utan att ha GPS:en med sig och den är lika viktig som mobilen. I detta test fick vi dock den blygsamma uppgiften att titta lite på kartorna i de olika modellerna. Jag blev sedan tillfrågad om det gick för sig att intervjua mig för en kort artikel om geocaching.  

Klart man ställer upp så vi bestämde att träffas en fredag. Det var en riktigt fin vinter/vårdag, kallt men med klarblå himmel. Journalisten och fotografen kom för sent eftersom de följt bil-GPS:ens väg och försvann in i Törnskogstunneln (som är för ny för att finnas med kartan). En geocachingregel är att aldrig enbart lita på GPS:en :-) För att verkligen visa vad geocaching verkligen är så åkte vi till cachen Army Love 

Fotografering i värnet, foto av Gunnar Ask

Här började sedan en 4 timmar lång fotosession... Efter ett tag kommer R&R folket på att det ju är ett vånummer och då ska man ju inte ha mössa, jacka eller vantar på sig. Sagt och gjort så fick jag genomföra fortsättningen enbart i underställströja.    

Fotografering enbart i underställ och med ”konstiga” poser, foto av Gunnar Ask

Journalisten tillsammans med Råd och Röns testkoordinator hade gjort en del research i geocachingvärlden så de hade baskunskaperna. Det var ändå bra att visa hur det fungerar i verkligheten. När man sedan skall berätta så inser man hur många ”bra” historier man kan berätta och hur otroligt många märkliga platser man besökt.  


Koncentrerad cachare, foto av Gunnar Ask 

Efter en lång stund så var fotografen nöjd och mina fingrar genomfrusna och vi kunde packa in prylarna i bilen och åka hem. Man inser vilket arbete det är med enbart en sådan här liten kort artikel. Nu får vi väl se vilka reaktioner vi får på artikeln - några kommentarer har redan dykt upp i inboxen :-)

/CJ  


3 kommentarer:

 1. Häftigt, på forumet stod det bara lite om detta, lägg in det ni skrivt här under Media på forumet vet ja :) Snyggt

  Vet inte varför men jag kan bara se den översta bilden, dom andra får jag nått felmeddelande på att min "webläsare kanske inte stödjer dessa bilder" Verkar konstigt då jag kör med IE8 hehe..

  SvaraRadera
 2. Glömde säga att Första sidan blev väldigt snygg. Bra jobbat!!!

  SvaraRadera
 3. Nu ska bilderna funka - jag tryckte väl på fel knapp eller något sånt :-)

  SvaraRadera