tisdag 24 februari 2009

Sportlovscachingtur

Lördagsmorgon… ALLT skall packas i bilen, inräkning och så iväg söderut… Äntligen på rull.
Vi började med att träffa Team Garbo på en parkering i Strömsfors, där ifrån åkte vi någon kilometer till Lilla älgsjön där vi bestämt oss för att ta några cachar. Den första blev Little moose lake, sedan följde vi vandrings leden till cachen Wild Kids.

Vi har ju följt programmet Wild Kids många säsonger så vi såg fram emot detta.

Ingången till Wild kidsBastun som vanns i förra avsnittet som visades i fredags

Det blev ett kul besök både hos Björnar och Lejon. Efter att vi gått tillbaka till Bilen genom skogen delade vi på oss och CJ+C+L (ur Team Garbo) tog bilen upp till Abondon RGC. Ett häftigt ställe med massor av natur och så en jättebunker (som visserligen inte syntes i snön men iallafall.

Inslaget (ingången) är helt täckt av betong och snö

Cachen Kolmårdens sjöar låg i närheten och idag var det enkelt att vandra ut dit, ingen T5 idag, kanske i sommar.

På väg hem och tur till affär blev det besök på två andra cachar runt Åby, Götas grav och Graversfors. Graversfors var en häftig plats med en gammal trapp som försvann upp under en gran. Jag kan rekommendera både K9 och Dvardala gamla järnvägstunnel som är häftiga och fina cacher i närheten.

Senare under kvällen dök det upp en ny cache, Narnia, i Kolmården. Det var bara att dra på sig alla kläder, sätta pannlampa på huvudet och så iväg. Teamet som åkte var CJ+C+L+J (ur Team Garbo), det var värsta snöovädret och halt ute på vägen. Efter att vi använt kartan hittade vi den smartaste vägen till cachen. Spåren till cachen sa oss att vi skulle bli FTF vilket vi också blev, det blev vår 7:e FTF vilket alltid är något speciellt. Kul cachingupplevelse, när vi ändå var i närheten så passade vi på att även ta marmorbruket.

Söndagmorgon, ALLT skall packas i bilen, inräkning och så iväg norrut… Äntligen på rull.

Vi började dagen med att lägga ut vår nya cache Oscarshäll. Lådan las ut i vinterlandskap. Alltid kul att placera ut en ny låda, detta var teamets 23:e.

Oscarshäll i vinterlandskap

Efterbesök hos farfar, farmor och Kungens Rondell, så åkte vi norrut mot Sala. Det blev ett kort stopp vid Djulö kvarn men vädret lockade inte till något längre besök. A blev avsläppt i Enköping (nån måste ju hem och jobba). CJ+C+E fortsatte till Sala och Stentorpet. Där var det riktig vinter med mycket snö. Ö hade sprungit 5 mil idag, imponerande prestation. Vi köpte med oss Pizza som vi kalasade på.

Måndag, efter en låååång sköööön sovmorgon lyckades vi komma iväg på skidorna runt Stentorpet. Måndageftermiddag, lite skall packas i bilen, inräkning och så iväg söderut… Äntligen på rull. Eftermiddagen ägnade vi åt att studera några av salas skulpturer (ny caching serie av salep28 i centrala Sala). Sedan bowlade vi innan det blev dags för middag hemma på stentorpet.

Tisdag, ALLT skall packas i bilen, inräkning och så iväg västerut… Äntligen på rull.

Idag var vädret strålande vårt Första stopp blev Fläckebo kyrka ett jättefint ställe med fina röda hus, detta var också vår 1000:e traditional cache.

Vår 1000:e traditional cache

Härifrån åkte vi till Braheholmen ett lusthus som ligger på en ö i Fläckebosjön. Idag var det ingen match att ta sig dit. Det blev en vandring över isen där vi såg tre älgar korsa sjön samt två havsörnar plus massor av spännande spår i snön.

Vem lurar i vassen

Vi gjorde upp eld framför huset i en gammal grill och grillade korv i solen.

Korvgrillning

Under tiden letade vi med vana cachingögon minst en timme efter någon låda resultat löst. Ända resultatet var att trappan blev skottad. Trots DNF så var det ett kul cachingäventyr och vi fick i alla fall logga i boken inne i huset. Blir att komma tillbaka... Kolla även Ö:s blogg om det här besöket.

Eftersom avloppet i Stentorpet hade frusit åkte vi till Avesta för att bada och tvätta oss på Metropoolen. Kul och C+E åkte nog rutchkanan 1000 gånger (tappade räkningen).


Tisdag = semlor

Onsdag, ALLT skall packas i bilen, inräkning och så iväg norrut… Äntligen på rull.Dagen började vi med att åka upp till några gamla gruvhål i Möklinta och åka längdåkningskidor. Det blev att spåra i den djupa snön och att hitta några plastlådor var det inte tal om, det blev en 5 kilometer på skidorna och en fika.

Fika vid Gruvor i Möklinta 4

Efter lunch och städning på Stentorpet gav vi oss sedan iväg mot Sollentuna. Vi stannade till i Sala och tog de sista plastlådorna där. Vi stannade också i Bålsta och tog vår 1200:e låda som blev View of E18 nr4 en plats som jag verkligen inte kan rekommendera.

/CJ

1 kommentar:

  1. Braheholmen var en fin upplevelse, Jag ska ro dit i sommar och leta efter plastlådan.

    SvaraRadera