tisdag 10 februari 2009

Cachingweekend i Västerås

Så är det då dags att summera helgen i Västerås! Vi hade en skön helg - mestadels utan barn - och fick göra en hel del sightseeing i Västerås. Tanken var väl både att få en helg tillsammans, men förstås också att komma ifatt lite när det gäller cacharna i stan.Eftersom det hade snöat rätt så mycket, så fokuserade vi på cachar som inte verkade ligga under stenar i snön. Och den strategin var nog helt rätt! Totalt loggade vi hela 37 cachar på lördag och söndag!  


Vilka höjdpunkter blev det då? Jo det är ju förstås svårt att välja - men en helt ovetenskaplig topplista skulle kanske innehålla detta:
  • Hela serien med Unknown objects var kul! Här hade vi gjort lite research hemma så vi visste vart vi skulle. Bra cachar med kul tema. Och allra roligast var nog att fick träffa inte mindre än fyra andra cachare som var ute i samma ärende - först Mr Chaos och arboga och sedan mullberg och Lillja.  Finalen hann vi inte logga, så den får vi ta nästa gång.
  • Jag gillar cachar där man får uppleva lite oväntad kulturhistoria. Och St Ursula var ett bra exempel på en sån cache - verklig historia där man minst anar det! 
  • Vallbybron är också ett exempel på en plats där man aldrig skulle ha hamnat utan geocachingen (även om CJ säger att han sprungit här några gånger - nåja jag skulle aldrig ha hamnat här i alla fall...). 
  • Den mest äventyrliga cachen blev Småbåtshamnen Öster Mälarstrand där vi i snöstorm halkade över isen... Säkert en helt annan upplevelse i juli :-)
  • En mystery som vi gillade var Hidden Treasure - både för att kartan var så välgjord och för att snöfallet hade gjort platsen riktigt vacker! Här fick vi också sällskap av Skotte för att tillsammans leta på cachen.
  • Och så hade vi inte ännu loggat cachen på Djäkneberget - Plan B. Och eftersom det här är en så vacker och märklig park så kvalar cachen in på favoritlistan!
  • Sen är ju Vallby väldigt mysigt också - så vi passade på att göra lite maintenance på vår egen cache där - Ett Västmanland i smått. Lite problem hade vi att hitta den, men som tur var gick det ju bra! Lite ego att ha med en egen cache på topplistan...

Vallby i snön

Men den verkliga höjdpunkten var ju förstås Västerås eventet! Fantastiskt välorganiserat och väldigt kul att träffa så mycket folk! Vi har ju lärt oss en del alias här i området så det var kul att få lite fler ansikten till aliasen! Barnen var med på eventet också och hade jättekul - de tyckte det var spännande att se alla coins och märkliga cachingburkar. Till och med mormor och morfar  med cachingalisaset marwid kom med en stund. Läs mer om eventet på Jimmy&Marias blogg!

We'll be back! Vi hann ju inte logga alla mysteries som vi hade löst - och det har ju dessutom redan hunnit publiceras flera nya...

/A

PS. Fram för fler större cachar i Västerås - nanos är inte riktigt min grej ;-)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar