söndag 1 februari 2009

Bunkercaching

Dagens caching-, motions-, test-av-jackor-tur gick till ett av mina absolut favoritställen, bunkerområdet i Täby. Efter att ha avverkat en liten micro/nano i en enbuske så gick vi mot KULSPRUTENÄSTET. På väg dit passerade vi en fantastiskt fin bunker som bara kan upplevas på plats.

"Ascoolt fort!"

Drygt hundra meter fram i terräng så låg sedan en mycket mindre ställning där vi hittade cachen och passade på att ta en fika.


Fika vid KULSPRUTENÄSTET

Efter vår bunkervandring i skogen satte vi kurs mot Arninge köpcentrum, som kryllade av köpglada människor. För att vara lite annorlunda parkerade vi så långt bort vi kunde. Istället för att gå emot entréerna till affärerna satte vi motsatt kurs mot ett korvfort (LUGNETFORTET) som ligger väl gömt bland granarna. Rätt häftigt att bara några hundra meter från en plats där tiden nästan stannat sedan första världskriget så pågår kommersen.

Loggning i pannlampans sken i ett av kulspruterummen

När man väl öppnat dörren ligger en mörk gång framför en som man måste gå uppför, med pannlampa på huvudet. Själva bunkern är mycket välbevarad och det är svår att tänka sig att det är nästan hundra år sedan dessa bunkrar byggdes. 

Oavsett om man är bunkerintresserad, vill ha ett litet ovanligt äventyr eller båda så kan jag rekommendera ett besök på dessa platser. Även US AIR FORCE / GULLSJÖFORTET, M*A*S*H, KARBYFORTET eller Fällbro värn någon är inte aktiv men väl värda ett bunker/äventyrsbesök i Täby. Några andra bunkerfavoriter är Oskarsvärn 2 och Arvids lumparminne i Karlskrona. En modern men väl så kul bunker på Järvafältet är Bunker Hill.

/CJ1 kommentar:

  1. Bunkrar och övergivna lokaler är ju hur häftigt som helst, tackar för tipsen :)

    SvaraRadera