fredag 2 januari 2009

Årets sista dag

Så var det då årets sista dag. Innan nyårsfirandet skulle ta fart stod caching på programmet. Jag gick upp tidigt på morgonen innan alla hade vaknat och förberedde cachingutrustningen. Med fulla ryggsäckar och GPS rullade bilen iväg mot Vaxholm och Rindö. Vid färjeläget kunde A och barnen ta dagens första cache. Ute på Rindö åkte vi först till gamla KA 1:s område där flera cachar var gömda. Cachen Gamla Hinderbanan var kul och vi kunde på nära håll tittat på en svensk gammal befästning.


Härifrån tog vi oss till cachen Battle Tower. Casper hade löst den här tidigare väl på plats fick vi vara uppfinningsrika. En metallbjälke (rester av en trapp) använde vi för att nå lådan som satt högt upp. Gemon bra samarbete kunde vi både ta ned lådan, skriva i loggen och placera tillbaka den. Själva platsen var också häftig med ett gammalt luftvärnstorn.Nästa stopp blev hemma hos Mildas Vänner och cachen Fikacachen där de bjöd på fika, skönt att få värma sig lite innan vi fortsatte cachandet. Det är kul att träffa andra som också håller på med den här sporten. Verkligen en cache som kan rekommenderas.


Efter ett litet stopp vid Bada i Vaxholm #1 - Grönviken så åkte vi ut till Skarpö och En vanlig cache (en ovanligt vacker skogs/skärgårdscache perfekt för Team Vildmark). Där tillagade vi nyårslunch tittade på utsikten och färjorna som passerade.
Då vi druckit kaffe fortsatte vi vidare till Stegesund som blev vår 1000 svenska cache (men det viste vi inte då). Dagens och årets sista stopp blev på Redutten som vi kunde logga precis innan solen försvann ner under horisonten.


/CJ

1 kommentar:

  1. Hann ni allt det där på en dag? Vi ses i morgon (eller senare idag egentligen)

    SvaraRadera