lördag 10 januari 2009

Mysteries

En speciell typ av geocachar är ju Mysteries - som kräver lite mer arbete innan de kan loggas. Det är någon form av utmaning som ska lösas först. Det kan vara ett chiffer, ett ämne som ska studeras för att hitta nycklar, bilder/texter som är kluriga. Nu under jullovet har vi haft lite tid att pyssla med att lösa mysteries - kul! 

Och jag har lärt mig en massor om till exempel:
  • Steganografi - konsten att gömma meddelanden i bilder och text
  • Hjalmar Söderberg
  • Tullimportregler
  • Pokemon-figurer
  • Hur "taggning" med mobiltelefon fungerar
  • Ett indianspråk
  • Scoutchiffer
  • Heavy metal band
Men nu har jag några kvar som är helt hopplösa... Jag vet inte riktigt ens hur jag ska börja. Som till exempel I did it , Can you see? och Undiscoverably. Tips? Någon? 

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar