lördag 24 januari 2009

Vår första T5:a

När man drog upp rullgardinen i morse spöregnade det på ett ynkligt snölager som nu hade förvandlats till is. Termometern visade att det var nollgradigt ute. Vi har blivit testpanel för skaljackor så man får ju inte missa en dag som denna. I detta "härliga" väder slapp jag sällskap (vilket skulle visa sig vara tur).

Målet för dagens ”prov”/cachingtur var Polkagris II. Jag parkerade på en hästgård ca 1 km från stranden, därifrån sprang/halkade jag sedan ner till stranden och ut på isen. Det var tjock is med några centimeters blötsnö/vattenpölar på. Eftersom jag har respekt för is så tog jag kortaste vägen över.

Sedan började en 700 m kamp fram till cachen. Det var brant uppåt och i princip enbart granskog med stenblock, som var glashala. Det existerade inte en enda stig på den här ön. Istället för att kunna ha något tempo framåt fick man balansera sig fram varje meter. Väl framme vid gömman var jag helt dyngsur upp till midjan av regnet och av snön alla de gånger jag ramlat. Själva lådan var ju inga problem att hitta även om det var rejält halt den sista biten både uppåt och nedåt. Vägen hem var lika eländig… Rekommenderar en paddeltur en skön sommar dag för att ta den här istället...

Men nu har vi tagit vår första Terrain 5 som blev lite lättare med hjälp av isen. Jackan fick utstå både det ena och andra och blev riktigt testad.

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar