lördag 23 augusti 2008

Geocaching i Karlskrona

Jag var med jobbet i Karlskrona… Just denna eftermiddag hade jag bestämt att det inte skulle bli något mer jobbande eftersom vi jobbat massor de senaste veckorna. Plötsligt fick jag ett SMS att det fanns 18!!! Nya cachar på Trossö. Med koordinater till 4 cachar lämnade jag mina arbetskamrater med lite grumliga ursäkter. Sedan började jag leta. Den första blev en FTF (Trossö Runt #13 - 17:s port) alldeles utanför varvet (hoppas ingen såg mig). Sedan gick jag bet på tre där det senare visade sig att en var multi… en var mugglad och en hittade jag helt enkelt inte.

Efter helgen var jag tillbaka i Karlskrona och kom ned på kvällen. Jag klädde omgående på mig löpar skor, tog fram pannlampa och GPS och gav mig ut. Denna gång var jag välförbered och kunde rätt enkelt hitta nästan alla. Det blev nytt dagsrekord med 16 cachar då jag tidigare under dagen tog OTTT #5 – Vasa och OTTT #6 – Skansen hemma i Stockholm. Men jag hade läst instruktionerna lite dåligt och såg inte att man skulle skriva upp en bokstav för varje cache. Därför fick jag ge mig ut igen en annan kväll för att skriva upp bokstäverna. Så jag har nu besökt varje cache två gånger. Nu återstår enbart slut cachen (Trossö Runt #19-#22 - Slutet) som jag får ta nästa gång jag är på besök i stan. Det är kul med en sådan här serie dels för att den är välgjord med fina beskrivningar av varje plats men även många av gömmorna är snyggt placerade. Själv fick jag se några nya platser i Karlskrona vilket var kul.

Dessutom hade vi en gemensam aktivitet med jobbet på tisdagskvällen så vi var ute på mjölnarholmen där jag då fick chans att ta den cachen som låg där!
/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar