onsdag 4 april 2018

Friluftsmat: Pad Thai

Thailändsk mat är egentligen perfekt för friluftsmat. Man hackar och fixar hemma och sen ute i skogen behöver man bara blanda och woka några minuter. Ett par dagar efter att vi kom hem från en lång resa till Thailand och Kambodja så längtade vi ut till svenska skogen. Så vi tog en tur till Järvafältet och passade då på att laga pad thai. Vi gick från Hägerstalund och gick till grillplatsen vid Håga Båtsmanstorp vid Säbysjön.

Håga Båtsmanstorp på Järvafältet


Pad thai - friluftsvariant
2 port

Många ingredienser, enklast är att förbereda hemma
Ingredienser:
Lök
Vitlök
Tomat
Morot
Ägg
Lime
Sojasås
Chiliflakes
Olja
Risnudlar
Lime
Paprika
Blomkål

Gör så här:

1. Gör en brasa och/eller tänd stormköket. Vi använde en muurikka att steka på, och använde stormköket för att koka nudlar.


2. Stek morot, tomat, lök och vitlök i olja. Koka samtidigt upp vatten och lägg i nudlarna så de blir mjuka. 


3. Knäck i två ägg och rör om. 


4. När nudlarna är mjuka, häll av vattnet och fräs med grönsakerna och äggen en stund. Häll på sojasås och chiliflakes. Låt koka ihop en stund. 


5. Servera med hackade jordnötter, pressad lime och ev andra grönsaker. Vi hade blomkål och paprika med oss som tillbehör. 



Här är originalreceptet som vi utgick ifrån och friluftsanpassade, från May Kaidees matlagningskurs i Bangkok:


/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar