måndag 7 juli 2014

Paracord: Chain sinnet

De senaste dagarna har jag tränat på en ny paracord-teknik - Chain sinnet. Det är en enkel teknik som är lätt att variera så den vill jag gärna tipsa om!

Jag började med den här enkla instruktionen, Survival Bracelet II, och gjorde några varianter, enfärgade och tvåfärgade, med och utan spänne. Med den tvåfärgade så fäster man bara ihop trådarna först och kör som vanligt. Jag gillar det orangea armbandet som bara är fastsatt med en enkel överhandsknop. Om man vill använda linan knyter man bara upp knopen och så går det att använda linan och knyta ett nytt armband efter det. Väldigt smidigt! Det brunmelerade armbandet är avslutad med en diamantknop istället. Jag gillar att de här armbanden blir lite smalare än med den vanliga kobraknopen, de känns lite enklare och som ett armband man kan ha på sig till vardags inte bara i skogen.

Chain sinnet
Jag hittade också en instruktion där man gör precis samma knop, men använder dubbla trådar i olika färger. Inte alls svårt, men jag insåg efter ett tag att man måste vara noggrann med vilken färg som hamnar överst hela tiden. Annars blir  mönstret ojämnt. Det blir ett riktigt kraftigt armband så kanske passar det bättre som nyckelring som jag gjorde. Jag tror linorna i min nyckelring blev runt 1,7 m per färg, så väldigt mycket lina att använda om det behövs. Passar bra att hänga på en ryggsäck. Instruktionen finns här Double chain sinnet.

Double chain sinnet

När jag ändå var i farten så gjorde jag också ett armband med en snarlik teknik, Genoese Zipper Sinnet. Det har jag provat förut, men den här gången gjorde jag ett snyggt rosa-grått armband med knut istället för spänne. Det blev ett favoritarmband! Inte alls svårt, grunden är lika men lite mer komplicerad. Här finns två bra instruktioner, från TIAT och från Stormdrane.


/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar