måndag 7 juli 2014

7 sorters blommor

Naturskyddsföreningen hade ett inlägg på sin hemsida häromdagen om hur vi behöver hjälpas åt att hålla ängarna levande, Lägg sju sorters blommor på minnet. Ett sätt att rädda våra ängsmarker är att vi kan mer om blommor och lär ut det till våra barn. Idag när jag gick på en vandringstur på Järvafältet så kom jag och tänka på det. För att vara en person som vistas så mycket ute i naturen så kan jag skrämmande lite om växter. Gran och tall kan jag skilja på men sen blir det svårare...


Så jag antog utmaningen! På väg hem plockade jag sju helt vanliga blommor, någon blomma hade jag en teori om vad den hette men de andra var jag osäker på. Hemma plockade jag fram en helt vanlig gammaldags flora, Den nordiska floran, och började leta. Men det var svårare än jag trodde  - 700 sidor med blommor! Till slut hade jag förslag på alla blommor. Helt säker var jag inte så jag dubbelkollade med Den virtuella floran också och fick justera någon som hade blivit fel. Så här blev det!Om det finns några biologer som läser det här så får ni gärna korrigera mig, men nu tror jag att jag lärt mig sju blommor i alla fall. Får bli sju nya nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar