måndag 28 oktober 2013

Paracord: Fishtail-armband

En väldigt enkelt design av paracord-armband är "Fishtail", på svenska blir det väl "fiskbensmönstrat". Här är några av mina armband som jag gjort med den tekniken:


Jag har använt mig av den här Youtube-instruktionen som är tydlig och lätt att följa.Det är en väldigt enkel teknik som passar alla, "över, under, över, under, byt färg och repetera" - svårare är det inte! Enda svårigheten är att få mönstret jämnt, så se till att dra trådarna jämnt och justera hela tiden. Om man följer instruktionen på Youtube så verkar det som att den slutliga fästningen görs på rätsidan, vilket kändes fel. Så jag drog jag igenom trådarna till baksidan innan jag fäste så blir det snyggare.

Jag använde 1,5 meter per färg och började med att fästa ihop trådarna först. Jag har provat flera olika tekniker för att fästa ihop färger men har nu hittat en teknik som jag tycker funkar bäst. Börja med att klippa ändarna, bränn ordentligt, tryck ändarna mot varandra och pressa sedan med en tång. Se den här enkla instruktionen på Youtube:


Lycka till!

2 kommentarer:

 1. Hej.

  Är lite sugen på att testa det här så jag surfade runt lite och hittade denna blogg.
  http://stormdrane.blogspot.se
  Här kanske tom ni kan hitta inspiration.

  Var köper ni Paracorden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stormdrane är definitivt en inspirationskälla! Vi handlar på Paracordshop.se - har inte testat någon annan, de är snabba och proffsiga.

   Radera