lördag 22 september 2012

Återbesök i Paradiset med geocaching

Den här regniga lördagen tog vi en promenad och geocachingutflykt till Paradiset. Sist vi var här var i mars, men sen dess har det dykt upp en helt ny geocachingslinga så det var anledningen till att vi hamnade här igen. Slingan består av 26 burkar som lagts ut av mtekla i samband med ett event för ett par veckor sen. Vi orkade inte gå hela varvet, utan gick den södra delen med 11 geocachar + ett par till som inte tillhörde den här slingan. Det blev en rätt lagom dagsutflykt på drygt 3 timmar.

Trots duggregn nästan hela tiden så blev det en skön dag. Det var en del rörelse i skogen på grund av en orienteringstävling, men det var ju inte knökfullt med orienterare så det var mest trevligt med lite sällskap. Vi åt lunch vid Orrkojan, skönt att sitta inomhus en stund. Väldigt fin koja, få se om vi kan lura med ungdomarna och sova en natt här senare i höst eller i vår.

Geocacharna var lätta att hitta och låg nära stigarna så det blev inte så mycket off-road idag, vilket var skönt eftersom det var rätt blött i marken. Om ni vill åka dit och leta burkar, så är det här första burken i serien: Paradiset Runt #1. Vi har nu 15 burkar kvar som vi får komma tillbaka och leta upp en annan dag. Det här är ju ett väldigt fint naturområde som man gärna kommer tillbaka till.
Starten vid Paradisets Raststuga

Lunchpaus vid Orrstugan

Grått men vackert

Vacker svamp, plockades inte men en del trattisar blev det


/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar