lördag 24 september 2011

Äventyr 28: Weekend i Köpenhamn & Malmö

Så var det dags för den årliga "bröllopsdagsweekenden" där vi försöker hitta något trevligt resmål att relaxa på. I år blev det Köpenhamn och Malmö, mest för att det var länge sen vi hade tid att utforska Köpenhamn, men också för att kombinera med en jobbdag för CJ i Malmö.

Barnen togs om hand av mormor och morfar, medan vi tog nattåget ner mot Malmö. Laddade sen med en hotellfrukost i Malmö (mycket prisvärd frukostbuffé på Hotell Jörgen Kock) och tog tåget över bron och in till Köpenhamn. Vi hade sedan tre dagar att bara strosa runt på, och riktigt fint höstväder gjorde att det var behagligt att vara ute.

Vi började med en "incident" vid en parkbänk i Nyhavn som ledde till en argumentation angående om det här var en geocachingresa eller mer shopping & kulturresa. Vi kompromissade och kom fram till att det fanns plats för bägge delarna, men A införde förbud mot att klättra i lyktstolpar och krypa under bänkar, åtminstone när det fanns folk runtomkring... En lösning blev också att vi en eftermiddag delade oss så att A vandrade i affärerna runt Ströget medan CJ fick powercacha en stund - och alla blev nöjda!

Lite bilder från några av helgens höjdpunkter:
Loggning av cache Meat City efter middag i Kødbyen
Fikapaus i Christiania
Nästan som i Amsterdam...
En oas mitt i stan, vid cachen COPENHAGEN CITY 2 där vi träffade en lokal cachare
Många filmburkar blir det...
Vi hann med ett besök i Louisiana också
Tredje gången gillt vid Robert - de syv Aksler, oerhört mugglartätt men en envis CJ grejar det...

På måndagen skulle CJ jobba i Malmö, så A fick en helt egen dag i Malmö - lyxigt! Det blev en blandning mellan shopping, promenad och allmän reflektion över tillvaron. Inte ofta man hinner med det - fram för fler lediga måndagar!


/AInga kommentarer:

Skicka en kommentar