söndag 4 september 2011

Äventyr 26: Botkyrka Skogsevent

Så var det dags i lördags för ett geocachingevent igen Botkyrka skogsevent - och i perfekt sensommarväder. En välordnad tillställning vid Lida friluftsgård med många nya burkar och trevliga bekantskaper!


Samling inför eventet


Uppstart vid Lida friluftsgård

Det publicerades ett 60-tal nya cachar som laddades in i GPS:erna. Vi hittade en grupp trevliga medcachare och gav oss iväg i skogen. Vi hade 3 DNF:er som var lite retliga, men tydligen var det så att två av dessa burkar faktiskt saknades. Så då kom självförtroendet tillbaka :-) En gemensam FTF fick vi också på en multi som vi snabbt räknade ut. 

Det var fina, välgjorda burkar som låg runt omkring i skogen runt sjön Getaren. Vi hann inte med fler än 15 stycken, så vi får komma tillbaka hit och cacha flera gånger igen. Favoritcachen för dagen var Wherigo-cachen Skogsmulles skatt som mycket pedagogiskt berättade om Skogsmulle och hans vänner. När vi skulle logga den var det en barnfamilj som blev väldigt nyfikna så barnen fick följa med och leta efter skatten. Kanske nya cachare?

Eventet fortsatte sedan med återsamling, middag och nattcachning. Men eftersom vi var bjudna på mugglarfest så avvek vi och gav oss av hemåt. Kul dag - och vi kommer tillbaka för fler utflykter!

Bästa(?) sättet att ta sig förbi träsket

Loggning pågår

Skönt med lunch efter ett intensivt skogspass

Kort stopp vid återsamlingen, sen var vi tvungna att avvika
Tack alla arrangörer och medcachare för en trevlig skogsutflykt!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar