lördag 10 september 2011

Äventyr 27: Vandring i Hågadalen-Nåsten naturreservat

Jag fick plötsligt en ledig dag och passade på att göra en utflykt/äventyr till Hågadalen-Nåstens natureservat i Uppsala. Vid starten fanns det en fin folder som jag också hittade på nätet för ovanlighetens skull. Det är många gånger som man inte hittar så mycket information på nätet och så hittar man tryckta brochyrer ute i skogen så detta kändes bra.  Förutom att jag var ledig så var det en perfekt höst dag med sol och kall klar luft. Det finns massor av parkeringar till naturreservatet och jag valde en som låg vid cachen Hågadalen #1: Södra Norby.


Jag följde sedan en slinga runt de västra delarna av naturreservatet med omväxlande vägar, stigar och på några ställen ren skog. Det var bara att följa geocacharna som låg tätt, oftast fanns det en ny cache inom 300 meter. En bit av slingan följde man en av Linnéstigarna så det finns mer att utforska.

Hågadalens natur, består till stor del av betesmark.

Linnéstigen korsar naturreservatet
Geocachningen var kul och bjöd på både några spännande platser som tex skyttegrav, kanske ett av mina favoritcachemål. Jag lyckades klättra upp för en klippa och Hågadalsserien bjöd på några riktigt fina burkar. Sådant gör att man blir lite extra glad. På vägen hem stannade jag och tog två burkar på upplandsleden som också låg på fina platser och med fina gömmor.

Gamla försvarsrester, troligen delar till en övningsskans

Lite sällskap under vandringen

Hågahögen

Lunchkompisar

Trevligt att dela med sig när man har förmycket... Det var dessutom goda äpplen.
Nya kängor…
Efter 20 år och sommarens fjällsemester gick mina vandringskängor sönder. Jag har haft försvarets känga modell 90, som fungerat perfekt både när det varit, kallt, varmt och blött och innan dessa hade jag ett par Lundhags kängor som jag trivdes suveränt i. Så valet föll ganska självklart på ett par Lundhags Syncro Boot High.
Nästan nya Lundhagskängor
Så nu håller jag på att gå in kängorna, tar chansen vid varje liten promenad att gå in dem. Dagens vandring var den längsta och kängorna känns perfekta.
/CJ

1 kommentar:

  1. Tipsade en kompis på Facebook om det här äventyret. Hon bor i närheten och brukar löpträna här samt är väldigt intresserad av forntidshistoria. Kan mycket väl bli en framtida geocachare. Kul med eran blogg den är verkligen en reklampelare för svensk geocaching. MVH Ludwig Pettifogger .

    SvaraRadera