söndag 6 februari 2011

Bästa friluftsinköpen i vinter

Jag är inte så värst duktig på att shoppa - men friluftsprylar tycker jag är kul att shoppa! Speciellt mjuka prylar... Och den här vintern har jag gjort några inköp som jag är väldigt nöjd med - så här kommer ett reklaminlägg! Eller kalla det hellre konsumentinformation...

Mitt första bästa inköp har gjort det möjligt för mig att fortsätta med mina promenader till och från pendeltåget varje dag - en täckkjol från Skhoop. Sonen tycker visserligen jag ser ut som en sjöjungfru och vill inte visa sig tillsammans med mig. Men jag är störtnöjd! Enkel och smidig att ha i väskan och går snabbt att dra över ett byxor. Visst funkar det med långkalsonger, men det är lite bökigt att ta av när man kommit fram till jobbet. Och täckbyxor är också lite besvärligare. Jag har använt den till jobbet, men också när jag ska iväg och hämta barn på aktiviteter, gå till affären mm. Eftersom vi haft en riktigt kylig vinter så var det alltså ett favoritköp!

Andra inköpet slog jag till med för ett par veckor sedan när jag var förtvivlad över alla glashala gator här hemma hos oss som gör det svårt att komma iväg och motionera. Tänkte köpa ett par broddar när jag blev tipsad om Icebug och deras dubbade skor. I samma veva så såg jag att det var en kampanj på Icebug-skor på XXL Vildmark, och eftersom jag också hade ett presentkort där så var det bara att ge sig dit. Icebug har en mängd olika skor från löparskor till kraftigare vandringsskor. Jag valde skon som var nedsatt i pris och som var en kängmodell precis som jag var ute efter.

Jag invigde skorna direkt på en ispromenad - och vilken skillnad! Supergrepp på både is och snö, det går att hålla ett helt annat tempo än när man försiktigt tassar fram på isen. Skorna funkar även bra på asfalt och hala stenar. Däremot är det ju lite besvärligare att använda skorna inomhus, de kan ju repa golv och dessutom väsnas man ganska ordentligt... Jag gjorde en avstickare in på ICA med skorna häromdagen och det var väl ingen direkt höjdare. Där är väl lösa broddare smidigare förstås. Men annars kan jag varmt rekommendera skorna! Lite stora i storlekarna, gott om plats för varma sockor fastän jag köpte min normala storlek.

Och för er som är lite mer tekniskt intresserade och vill veta hur dubbarna är konstruerade så kan man läsa mer om "Icebugs greppteknologi" på deras hemsida.

En gemensam nämnare för båda mina favoritinköp är att de kommer från mindre, personliga företag. Och sånt gillar jag också! Eldsjälar med passion vill jag gärna stödja, så det är en ytterligare faktor för mig när jag shoppar prylar.

Slutligen, ett inlägg om favoritfriluftsprylar vore ju inte komplett utan att samtidigt påminna er om min "all time favourite" - buffen! Funkar i alla lägen! Inför den här säsongen fyllde vi på vårt förråd av buffar med några geocachingbuffar från Geocoinshop.de. Inte samma kvalitet som originalbuffarna, men helt okej. Har alltid en buff runt halsen när jag ger mig av ut i skogen, kan funka som halsduk, mössa, pannband, hårband, handduk, svamppåse...

A i geocachingbuff och E i sin med rosa dödsskallar (Stenungssund i bakgrunden)

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar