onsdag 30 december 2009

Katrineholm, kan de va nåt?

Trots jullov blev det en tidig tisdagsmorgon, snabbt iväg, lämna A på jobbet i Liljeholmen och sedan en (snabb) frukost på Mc-Donalds i Södertälje. Sedan blev det att köra på isiga vintervägar till Katrineholm och kafét Sultan där eventet Mellandagscaching i Katrineholm ägde rum.

Det blev kaffe och mingel. Som vanligt är det kul att träffa andra cachare och se ansikten på alla nick-names som man sett. Det var säkert 50 personer i lokalen. Även Team Garbo inklusive en mugglarbror dök upp för att delta i deras första event.
Alla samlade utanför (bild lånad från event arrangören)

Strax före tio delades kuvert med 9 nya cachar + karta ut. Efter en högljudd nedräkning fick kuverten öppnas och ett febrilt knappande påbörjades på GPS:erna. Sedan blev det en strid ström av cachare till den närmsta cachen Katrineholms Kyrka. Det som är bekvämt med GC event är att man knappt behöver leta själv utan själva letande är ofta klart. Härifrån drog vi vidare till Gamla Vattentornet som var en klassisk gömma. Sedan följde en blandning av äldre cachar och nya event cachar. Allt kommunicerar, Felparkering, Fönstershopping, VVS Museum och Elbolagskontor. När vi fönstershoppade drog GC gänget fram och tillbaka genom de centrala delarna av Katrineholm och vanligt folk måste nog undrat vad vi sysslade med.


Sedan hamnade vi på restaurang gyllene bågarna där alla utfodrades och fick värma sig. Här gjorde vi upp nya cachingplaner tillsammans med Team Garbo och Mistel. Vi började med Handbörjare som innebar att vi fick närkontakt av 3:e graden med personalen på gyllene bågarna. De verkade glada men jag kan tänka mig att de måste ha tyckt vi var ena riktiga nö…ar. Efter en DNF på Roadkill (något måste man ju ha kvar) blev det Katrineholms Stadspark. Sedan åkte några delar av teamen hem och vi sa hej då till Mistel. Innan vi lämnade centrala Katrineholm tog vi CSI: Katrineholm #2.


Tur att man har barn med sig ibland

För att kunna värma oss och komma runt lite lättare så tog vi sedan bilen runt i stan. Det blev två rondeller (första och andra), ett lokstall, ett slottsbygge, ett luftvärnstorn, en talltull, ett kryss, fyra hälsostigar (#1, #2, #3 och #4) och Stora Djulö.


Ännu en av Katrineholms rondeller inspekteras

Denna första dag i Katrineholm gav oss massa ny information om stan, vi fick se några riktigt fina platser och totalt blev det 23 cacher och 2 DNF. Framförallt fick vi vara med på ett nytt kul event och träffa massa trevliga GC kollegor.

Katrineholm the return
Att Geocachare är väldigt envisa vet ju alla så att efter att ha ätit och sovit hos Team Garbo återvände vi till Katrineholm för att ta ytterligare några av cacherna i stan.
Denna gång började vi med finalen till Hälsans stig som med perfekta koordinater låg och väntade på oss.

Loggning av Finalen

Därefter blev det i tur och ordning Infarten, Round round & Up, Stenmuren, Värmbols industriområde (en jättekul utmaning) och ICA cache. På väg hem fick vi ju stanna till på Änkans TB motell

Tack alla Cachare i Katrineholm för ett kul event och alla cachar.

/CJ

1 kommentar:

  1. Tack Själva för trevligt cachande och för att ni fick oss att delta i eventet. Det är alltid lika kul att träffa er och barnen blir vekligen glada. Rolig bild på Casper under husgrunden. Mvh Jenny

    SvaraRadera