torsdag 21 maj 2009

Cache maintenance

Det har varit lite stiltje på bloggandet på sistone. Och det har väl inte varit någon riktig fart på cachandet heller. Det är ju rätt mycket annat som ska fixas så här års! Höjdpunkterna den sista tiden när det gäller cachingen har varit en cachingtur till Sala och omgivningarna runt Möklinta, samt lite diverse cachar runt Norrköping på väg till farfar. Men nu laddar vi idag för en ny tripp till Sala där det fullkomligt exploderar av cachar. Flera nya på gångavstånd från Stentorpet - kul :-)

Istället för att leta cacher har vi fått fokusera på att ta hand om våra egna. Mördarslottet har vi varit tvungna att disabla (dvs inaktivera) för att den försvunnit. Den ligger lite dåligt till så det är lätt att den glider ner bakom en stock och försvinner. Vi misstänker att det ligger två cacher där som vi inte kommer åt. Så, nu har Calle snickrat en anordning som ska göra cachen lite säkrare. Enda problemet är att hitta en tid att göra ingreppet - det här är en extremt mugglartät plats. Vi ska till Solna idag, men jag tror vi får åka dit sent en kväll istället...

Igår kväll var vi och bytte ut En dag om året också. Den har också försvunnit två gånger. Antingen är det några av barnen i lekparken som upptäckt gömstället eller möjligtvis en irriterad granne. Så, nu bytte vi burk och plats på cachen så ska den förhoppningsvis få ligga i fred. Lite suspekt med cachar i lekparker men här tycker jag det funkar bra eftersom det är en park fylld med poesi där vuxna människor kan ströva omkring utan större misstankar. 

Dikt av Stig Dagerman

Vi hann med att logga en cache också på vår maintenance-tur igår: 7th road to heaven. Den låg i Danderyd på en plats med luftförsvarsställningar som Calle varit och spanat på förut. Kul plats nära civilisationen men ändå på ett rätt öde ställe där det nog inte kommer så mycket folk.


Såna här märkliga platser gillar vi ;-)

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar