onsdag 8 april 2009

Utflykt till Åbo

Nu var det dags för en liten längre utflykt kände vi allihopa - så det blev färjan till Åbo för lite avkoppling och geocaching! 

Vi åkte med Silja Galaxy på söndagskvällen. Det var lugnt och stillsamt, både vädret och när det gällde gäster på båten. Ingen riktig action, det blev inte ens något obligatoriskt slagsmål vid buffén... C vann air hockey turneringen och E fick paraplydrink så alla var nöjda :-)

Vi kom fram vid 7-tiden på morgonen och tog bussen in till stan. Vi bodde centralt på Scandic Hotel Plaza, här var det också helt folktomt på måndagmorgon.  Vi lastade av väskorna och gav oss sedan ut på stan. Det var rätt gråmulet och trist väder, men vi tog fram geocachingkartorna som vi skrivit ut och gav oss iväg på sightseeing. Vi gick en runda i centrala Åbo och tog ett 10-tal cacher på förmiddagen vid kända Åbo-platser. Jag måste erkänna att ingen cache liksom sticker ut som minnesvärd - många filmburkar i kvarter med stora hus och mycket text på finska. Åbo känns väl inte som den vackraste och charmigaste stad vi någonsin besökt...

Posering vid Aura å som rinner genom Åbo

Efter lunch och vila så gav sig A+E ut på shopping medan killarna fortsatte geocachingen. Men nu tittade solen fram så det blev en fantastisk eftermiddag och kväll. Totalt blev det 21 cachar första dagen och en massa promenerande. Vi blev också av med en bunt TBs och geocoins som vi hade räddat undan cointjuven i Stockholm.

På tisdagen var det bad som stod på programmet - Hotel Caribia har ett äventyrsbad som vi besökte. Även här var det lugnt och skönt! Inte i närheten av samma upplevelse som Husbybadet en lördageftermiddag då det kräver ett par dagars vila för att återhämta sig... Klart lyckat! 

Utanför badet stod den här skapelsen som var mer än märklig... Det är en "grisanka" om  någon undrar. Det fanns en cache bredvid den, Posankka, men inte där vi hade hoppats att den skulle vara ;-)


Sen återstod bara en promenad tillbaka till city via några sista cachar. Och medan vi andra checkade in till färjan (Silja Europa den här gången) så rusade CJ iväg för att logga den 28:e och sista cachen - M/S Isabella

Så, vad får Åbo för betyg som weekendresmål och geocachingstad? Nja en 3+ får det nog bli. Som "vanlig" turist finns det ju inte så värst mycket att göra här, fast det verkar finnas en del fina muséer som vi valde bort så det kanske är ett orättvist lågt betyg... Som cachare finns det desto mer att göra - inga storartade upplevelser men extremt gott om cachar på gångavstånd i stan. Men det känns inte som en stad att komma tillbaka till - nu har vi gjort Åbo :-)

/A

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera