fredag 25 juli 2008

Milano!!

Efter att bestigit Monte Casale tog vi det lugnt hemma med bad, god middag och packning. Tidigt på morgonen väckte vi A genom att sjunga "Ja må hon leva" (eller åtminstone ett försök till sång). Efter en snabb frukost satte bilen kurs mot Milano, vårt sista stopp denna semestern. Självklart var GPS:en i bilen inställd på en cache på vägen. Vi stannade i Limone sul garda och fick en skön halvtimmes promenad till vår 640:e cache - C&C S.Rocco.


In Limone sul garda

Vi fortsatte sedan på hisnande små vägar längs Gardasjön. Vi fick backa och försöka ge plats till (last)bilar vid flera tillfällen. Väl ute på en något större väg fastnade vi i värdens trafikkaos. Det var bilar och lastbilar som varken kom fram eller tillbaka i de smala kilometerlånga tunnlarna. Efter en timmes trafikkaos började vi äntligen rulla söder ut. En kort kiss- och lunchpaus gjorde oss beredda att köra de sista timmarna till hotellet i Milano. 13.30 checkade vi in på ett helt ok hotell i förorterna. 14.04 var teamet uppställda för att ta Metron in till Milano centrum. Det var en stekande hetta som mötte oss. Vi gick av vid Slottet och av en händelse låg en cache där - Castello Sforzesco :-) Det var en liten ynklig plastlåda (sämsta chachen vi sett?). Vi fortsatte sedan via slottet till en bar för att svalka oss. Notan visade att vi var i Milano men visst det ingick gratis chips som uppskattades av alla i teamet. Sedan gick vi ned mot Duomo och den stora katedralen. Vi tog förstås vägen förbi en cache, dagens 3:e och sedan svalkade vi oss med glass och kaffe på Mc Donalds (vårt enda besök denna semester). Vi var ju självklart tvugna att ta en titt på varuhusen den yngredelen av teamet njöt av alla rulltrapporna. En cache vid en svalkande park - Welcome, Nicole - lockade där vi loggade och vilade en liten stund innan vi försökte hitta en restaurang för middag.Vi hittade ganska snabbt en restaurang, de yngre team deltagarna åt köttfärssås med spagetti och de äldre fick Ossobuco med risotto. Med hjälp av metron var vi vid nio-tiden tillbaka på hotellet. Helt slut duschade vi (E provade bubbelbadet) och såg på en film på datorn - Ett öga rött.


Vi konstaterade att vi trivs bättre vid sjöar och i skog och berg än i varma stressiga städer.


Nu på morgonen gick vi upp ganska tidigt, åt vår minimala frukost och åkte till flygplatsen. Till vår lättnad och glädje ryckte Hertz-personalen på axlarna åt den skada som blev på bilen när vi i 130 km i timmen körde över en bit av ett lastbilsdäck första dagen. Jag har också lärt mig att hålla i bilnyckeln innan man stänger alla dörrar. På så sätt slipper man att kalla på räddningstjänsten för att låta dem göra inbrott i bilen för att få ut nycklarna...

/CJ (med viss assistans av A)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar