onsdag 23 juli 2008

Geocaching i Italien

Att cacha utomlands är i sig en utmaning. Framförallt eftersom man saknar kunskap om området och bra exakta kartor (saknar i alla fall vi). Här i Arco har vi det lite lättare eftersom vi har tillgång till Internet så man kan titta på gc.com. Man vill ju heller inte att semestern ska gå ut på att leta efter vägar eller stigar. Igår så gjorde vi en jättefin utflykt till Lago di Tenno efter att haft en lugn förmiddag hemma på vår gård.



Vi började med att styra mot vår första cache som låg i Canale di Tenno. Vi gör det lätt för oss och säger till Ingrid (vår bil GPS, Garmin 760) att åka till cachen. Det innebär inte att man enbart kan köra på ”henne” utan man måste vara med hela tiden då hon titt som tätt vill ta någon genväg på om möjligt ännu smalare väg genom någon by. Efter att velat fram och tillbaka mellan några möjliga parkeringsplatser så började vi med att gå i Canale di Tenno. En fantastisk liten by där det såg ut som tiden stannade runt år 1500.




Ut från byn hittade vi en fin gångväg med riktning mot Lago di Tenno. Vi följde den och vips kunde vi ta vår första cache (walk thru). Vi fortsatte någon kilometer längs gångvägen och kom sedan fram till en alldeles mörkgrön sjö med massor av badare. Dagens andra cache kunde vi enkelt logga från gångvägen. Sedan fick jag gå till bilen och hämta badkläder. C+E ville simma ut till en liten ö i sjön och de fick då visa att de kunde simma på djupt vatten. Efter bad blev det kaffe+glass i kiosken, en oansenlig liten kur med kaffemaskin och ett helt enormt utbud av pizzor, mackor mm.



Vi bestämde oss för att ta en tredje cache, San Martino. Efter att ha förväxlat waypoints till parkeringen så hamnade vi till sist på en fin parkeringsplats. Därifrån gick en kilometerlång stig fram till en arkeologisk utgrävningsplats di San Martino. Väl framme där var cachen gömd vid en klippkant, utan staket, 600 meter över havet. Det var en fantastiskt fin utsikt över norra Gardasjön. Det här var definitivt den vackraste platsen där vi hittills loggat en cache på!



Vi åkte tillbaka till vår gård för att äta middag och fem i åtta kunde vi svänga in till affären precis innan den stängde och köpa pizza. Efter en god middag på altanen så fick A+CJ ”nästan” stryk av ungarna i Alfapet.

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar