onsdag 25 mars 2020

Vila Nova de Milfontes - Almograve, dag 2 på Rota Vicentina

Andra dagen på Rota Vicentina vandrade vi mellan Vila Nova de Milfontes och Almograve, den kortaste etappen på 15,5 km. Det går att korta av etappen ännu mer genom att ta färja över floden vid starten i Vila Nova de Milfontes. Men eftersom det ändå var en hyfsat kort dag så valde vi att gå den längre vägen genom stan och över bron till andra sidan floden. Det här var dagen med sämst väder så vi gick på lite fortare och det blev inte heller lika många kort tagna.

Första sträckan går genom stan och sen lite bökigt genom en rondell för att ta sig över bron. Det var fin utsikt in mot stan så ändå värt omvägen kom vi fram till. Strax efter bron vek leden in i ett område med hagar och skog. Fint att se korkträd, det var nog första gången vi gick genom en korkskog tror jag. På varje träd står en siffra som visar vilket år man tagit barken, man skördar nämligen varje träd vart nionde år.

Den här etappen följer kusten med några avstickare inåt land genom buskage och hagar. Det var inte så höga, branta klippor den här dagen men ändå dramatiskt med höga vågor i vinden. Sista delen av etappen viker leden in mot land och går på grusväg in till byn Almograve. Här hade vi hyrt ett sött litet hus Casa Azul i utkanten av byn, jättefint! Middag åt vi på en nepalesisk restaurang, tydligen är det många från Nepal och länderna runt däromkring som bor i trakten och jobbar i jordbruket. Bra avslutning på en fin vandringsdag!

Vi började dagen med att köpa lunch i Vila Nova de Milfontes
Ingen rusning över bron direkt
Vandring i skog med korkträd
Här åkte jackan på, duggregn och blåsigt ett tag
En gammal gård som nu är mer konstverk med graffitimålning
Vi blickar ut över Vila Nova de Milfontes
Leden rör sig rakt ut mot kusten


Det blev en stunds uppehåll i regnet så vi passade på att äta vår lunchpicknick

Jobbig vandring i sanden
Den gula akacian är fantastiskt vacker och ståtlig, men är en invasiv art som slår ut mycket annan växtlighet längs kusten
Framme i Almograve
Här bodde vi, jättefint!
Utsikt från fina huset


/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar