fredag 12 juli 2013

Powertrail i Sala

Det här med powertrails* är väl inte riktigt vår grej. Vi föredrar ju skogspromenader och kvalitet före kvantitet. Men Sabolinas powertrails i Sala är faktiskt inte så tokiga. Visst, det är en burk var 161:e meter och variationen är inte så stor. Men alla burkarna ligger längs fina skogsvägar med en hel del sevärdheter eller bara fin natur. Och burkarna är fint skick, ordentliga PET-rör med bra loggböcker och dessutom med hintar på varje burk - mycket bra service! Sabolina adopterade bort burkarna för något år sen, så nu är det en grupp cachare som tillsammans kallar sig 0224 som sköter om trailen.

Jag vet inte exakt hur många burkar som de olika "powertrailsen" består av. Det är Broddbo-trailen med ca 110 burkar och sen mindre trails som Häststigen, Utvägen, Old Trailroad, Strå,  Snapsätra mm. Totalt är det kanske runt 200 burkar. Någon som vet? Eller orkar räkna?

Visst kan man tillbringa en dag i bilen och samla pinnar i statistiken här - det går nog att få ihop en hel del burkar på en dag. Men vi har istället valt att beta av trailen i mindre delar, och vi har fortfarande en hel del burkar kvar. De allra flesta burkarna här har vi tagit på promenader, löpturer eller cykelturer. Eftersom vi emellanåt tillbringar tid i Sala så har de här burkarna varit bra utflyktsmål och gett lite variation på motionsturerna.

Bra blandning av grönt och gult - några trails kvar att beta av!
A och E hade några dagar i Sala den här veckan och då blev det en cykeltur för A runt Olof Jons med 10 powertrail-burkar. Det var en fin tur med bra burkar och charmiga skogsvägar. Enda missödet var att jag gick rakt ner i ett djupt och geggigt dike med de nya fina joggingskorna... Turen var så fin så det blev repris dagen efter med Margareta och Örjan. Den gången dock utan någon geocaching men istället fick vi se en älgkalv springa ut rakt framför oss på vägen. Stor dramatik i Sala-skogarna.

Vackra och rätt öde skogsvägar
Blöt och lerig om fötterna
En lite större burk i stenröset blev en välkommen variation från alla PET-rör
Vi avslutade vistelsen i Sala med att besöka en av de burkar som vi adopterat från Sabolina - Broddbos TB-hotell. Jag kom inte riktigt ihåg var burken låg och mobil-GPS:en ville inte samarbeta. Det är alltid lite pinsamt att logga DNF på en egen burk, men till slut lyckades vi hitta den. Och vi kunde bli av med ett gäng TBs som vi haft alldeles för länge. Kändes bra! Så nu finns det gott om TBs i burken för er som är i trakten - bland annat en väldigt tjusig geocachingflagga.

Broddbos TB-hotell
/A

* powertrails = En serie geocachar som är gömda med minsta godkända mellanrum (161 meter). Oftast längs en väg så det ska gå att på kort tid hitta många cachar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar