måndag 5 december 2011

Äventyr 39: Stockholm by night

Denna veckas äventyr är faktiskt två. A hade fixat så att vi en "vanlig" torsdag skulle äta middag och titta på Peter Carlsson & Blå Grodorna som uppträde på scalateatern.

 
Innan teatern åt vi en god middag på den Italienska restaurangen Esperanza som ligger på Drottninggatan.Båda var tidiga så vi blev insläppta innan de öppnat. Riktigt suverän mat till bra pris, bäst kanske tryfflarna till espresson var.

Jag kände inte till Peter Carlsson & Blå Groddorna men det var en bra show och vi hade fått bra platser nära scenen. I pausen köpte vi oss varsin KLOSS öl som är gjort på bryggeriet Monks mitt emot teatern.


En lyckad torsdagskväll i stockholmsmörkret.

På fredagkvällen hade vi planerat att göra något lite mer förbjudet/olämpligt. Nämligen att undersöka en oanvänd tågtunnel på Söder. A och jag hade bestämt att vi skulle träffas vid skanstull och sedan ta cachen Stockholm Underground.Burken är sedan länge arkiverad men besöks rätt ofta ändå.


På karatn är järnvägen utmärkt men går alltså under jord.
 Efter att vi börjat gå mot tunnelmynningen så bestämde sig A för att idag inte var den rätta dagen att förlja med in i mörkret så vi bestämde att jag skulle fortsätta själv.

Vart leder spåren...
På väg till cachen passerade jag några andra tradburkar som jag passade på att logga innan det var dax att gå in i tunneln.

Tunnelmyningen
Enligt cachebeskrivningen skulle man gå en halv kilometer innan man skulle börja söka efter burken.Vid tunnelingången var det proppfullt med skräp, bråte mm.

Ett eldorado för klottrare (och andra skumma typer)
Det blev riktigt mörkt inne i tunneln.
På väg in lyssnade jag med jämna mellanrum ifall det skulle bo några inne i tunneln men det var helt tyst och tomt. Efter att ha gått drygt 500 meter kom jag fram till mitt mål och burken hittades lätt. Därefter var det bara att traska tillbaka och ta pendeln hem.

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar