lördag 1 november 2008

Stadscachning

Sen jag började med geocachning har jag lärt mig en hel del! Jag har börjat gå utanför boxen, våga lite mer, tolka skyltar som "förbjudet för obehöriga" lite mer generöst, klättra i lyktstolpar och krypa under parkbänkar... Och det känns oftast helt rätt!

Men jag har ett område där jag har stor förbättringspotential! Stadcachning i jobbkläder... Ofta har jag ett möte och lite tid över. Då kan jag vara klädd i snygg kappa, kjol, stövlar, piffig sjal, handväska... På något sätt så känns det lite jobbigare att klättra över staket och att leta under trappor med handväskan över axeln. Iklädd friluftskläder och med två ungar i släptåg hade jag inte tvekat, men nu går det liksom inte. Så, jag har flera gånger gett upp... Jag har till exempel en cache i Södertälje (DK in SE) som borde vara helt lätt, men den är på en byggarbetsplats och jag känner mig bara så fel när jag klättrar runt där. Men jag ska nog våga mig på ett nytt försök någon dag...

Men trenden kanske är bruten? I torsdags var jag inne i Stockholms city - klädd enligt beskrivningen ovan - med lyckades fantastiskt bra! Jag plockade både TB Hilton Stockholm och Boys' School utan problem!

Jag har tänkt att se till att ha kameran med i utrustningen i fortsättningen, då kan det ju se mer naturligt ut. "Jag ska ta några kort till min blogg", "Jag behöver lite info till min avhandling" eller något sånt kan ju funka kanske :-) Fler tips?

/A

1 kommentar:

  1. Kameran är nog bra. annars är det nog bara att inse att det ser skumt ut. Och se till att ha en bra förklaring till farbror polisen.

    SvaraRadera